1/0
Slepičí vývar dokonale zasytí, zahřeje a doplní energii, ne nadarmo jej připravovaly naše babičky, když někdo doma onemocněl. Aby byl vývar správně silný a měl výraznou chuť, je třeba jej nechat pomalu táhnout na mírném stupni několik hodin.
Slepici pořádně očistěte a naporcujte.
Do hrnce dejte studenou vodu, vložte naporcovanou slepici a na mírném stupni nechte táhnout k bodu varu.
Postupně se na povrchu vývaru začne srážet bílkovina, průběžně ji odstraňujte, vývar pak nebude kalný. Po cca hodině až dvou pomalého vaření můžete vložit kořenovou zeleninu, nové koření, bobkový list, celý pepř a sůl.
Vývar nechte táhnout na mírném stupni i nadále. Pokud je potřeba, dolijte vodu.
Až bude slepice uvařená (záleží na jejím stáří), což potrvá 2–3 hodiny, vývar sceďte a do čistého vývaru vložte mrkev (můžete připravit a uvařit novou), na kostičky nakrájená prsa ze slepice, pokrájenou jarní cibulku a nudle.
Pomalu vařte do změknutí nudlí a poté podávejte.
Nudle do polévky si snadno připravíte i doma.
Líbil se vám recept Slepičí vývar? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.