1/0
Škvarková pomazánka patří mezi oblíbené české lahůdky. Její příprava je velmi jednoduchá a přestože pomazánka nepatří zrovna k dietním jídlům, jednou za čas si ji může vychutnat každý. Skvěle se hodí také na sváteční stůl podávaná na jednohubkách s nakládanými okurkami.
Rozemeleme v mlýnku, případně rozmixujeme studené škvarky v mixéru s noži.
Vejce uvaříme natvrdo a až vychladne, nakrájíme jej na drobné kostičky.
Nadrobno nakrájíme i jarní cibulku a kyselou okurku.
Vše smícháme s rozemletými škvarky, přidáme majonézu, hořčici a dle chuti osolíme a opepříme.
Hotovou škvarkovou pomazánku dáme vychladit do lednice a podáváme s čerstvým pečivem.
Líbil se vám recept Škvarková pomazánka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.