1/0
Polentové hranolky jsou nevšední příloha, která hravě nahradí ty tradiční bramborové. Polenta je kukuřičná krupice a dá se připravit na nejrůznější způsoby, třeba právě jako křupavé hranolky. Ty poslouží také jako chutné občerstvení na dětských oslavách.
Do osolené, jemně vroucí vody vsypte polentu.
Míchejte pořádně metličkou, abyste předešli tvorbě nežádoucích hrudek. Při míchání stále kontrolujte konzistenci, kaše by měla být hotová po pěti až sedmi minutách.
Hustou polentovou kaši nalijte na plech nebo do nízké obdelníkové misky a uhlaďte. Nechte ji pořádně vychladnout.
Plát kaše nakrájejte na hranolky.
Ty pak vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
Polentové hranolky si nejlépe vychutnáte ještě teplé, třeba se svým oblíbeným dipem nebo kečupem.
Vyzkoušejte také polentovou kaši namísto klasické bramborové.
Líbil se vám recept Polentové hranolky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.