1/0
Bramborové bochánky s cuketou a sýrem jsou skvělé jako slaná dobrota třeba ke skleničce vína nebo jako svačina, kterou si můžete přibalit do práce. Cuketa patří mezi oblíbenou letní zeleninu, z níž lze vykouzlit množství slaných i sladkých jídel. Inspirujte se třeba naším receptem.
Nejprve si uvaříme a nastrouháme brambory.
V misce nebo na vále smícháme polohrubou mouku s bramborami. Přidáme měkkou Heru.
Přidáme ještě polovinu sáčku prášku do pečiva, lžičku mleté sladké papriky a sůl podle chuti. Můžeme dochutit také různými bylinkami, například nasekanou petrželkou.
Ze všech těchto surovin vypracujeme těsto.
Připravíme si formu na větší muffiny (případně plech) a vymažeme ji rozpuštěným máslem.
Z těsta rukama vytvarujeme menší bochánky a dáme je na plech nebo do formy.
Poté si cuketu nakrájíme na užší plátky, které následně umístíme na bochánky těsta.
Navrch ještě můžeme přidat drcené oregano, kmín a na jemno nakrájený česnek.
Vše dáme do trouby předehřáté na 200 °C a necháme péct půl hodiny.
Po uplynutí této doby bochánky vyndáme a posypeme sýrem.
Vrátíme je na 5 minut zpět a necháme sýr ve vypnuté troubě rozpustit.
Líbil se vám recept Bramborové bochánky s cuketou a sýrem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.