1/0
Teplá třešňová omáčka je nevšední delikatesa, která se skvěle hodí k červeným masům. Servírovat ji můžete také k sýrovým a masovým lahůdkám, stačí jen počkat, až zchladne.
V pánvi dejte vařit ocet a v něm nechte rozpustit cukr.
Přidejte červené víno, nasekanou šalotku a skořici.
Vařte, dokud se tekutina o polovinu nezredukuje.
Vypeckujte třešně a přepulte je.
Do zredukované tekutiny přidejte vývar, půlené třešně a vařte dalších 5–10 minut.
Vyndejte skořici.
Přilejte kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
Jestliže chcete třešňovou omáčku hustší, přidejte více kukuřičného škrobu.
Líbil se vám recept Třešňová omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.