Šťavnatý kousek masa přelitý lehce nakyslou, kořenitou omáčkou připravenou z čerstvých citrusů je opravdovou lahůdkou. Krémová citronová omáčka se hodí k bílému masu. Krásně hustou konzistenci dosahuje omáčka díky světlé jíšce, do které se následně přilévá masový vývar.
V hrnci připravte z másla a mouky světlou jíšku.
Do jíšky po krátkém osmahnutí přilejte všechen vývar a dobře promíchejte.
Přidejte nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu.
Na mírném plamenu za občasného míchání vařte asi 30 minut.
Nakonec přisypte petržel a koření, osolte.
Dochuťte octem a nechte ještě chvíli povařit.
Pokud se vám omáčka bude zdát moc výrazná, můžete ji zjemnit smetanou.
Líbil se vám recept Krémová citronová omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.