Krémová citronová omáčka

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
14. března
Grilované kuřecí prso přelité krémovou citronovo-limetkovou omáčkou, kolečka limet na bílém talíři, vedle talíře je malá bílá mistička s omáčkou, dřevěné pozadí natřené na světle modro, pohled shora Ilustrační foto: gowithstock / Shutterstock.com

Šťavnatý kousek masa přelitý lehce nakyslou, kořenitou omáčkou připravenou z čerstvých citrusů je opravdovou lahůdkou. Krémová citronová omáčka se hodí k bílému masu. Krásně hustou konzistenci dosahuje omáčka díky světlé jíšce, do které se následně přilévá masový vývar.

Recept

  • 1

    V hrnci připravte z másla a mouky světlou jíšku.

  • 2

    Do jíšky po krátkém osmahnutí přilejte všechen vývar a dobře promíchejte.

  • 3

    Přidejte nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu.

  • 4

    Na mírném plamenu za občasného míchání vařte asi 30 minut.

  • 5

    Nakonec přisypte petržel a koření, osolte.

  • 6

    Dochuťte octem a nechte ještě chvíli povařit.

  • 7

    Pokud se vám omáčka bude zdát moc výrazná, můžete ji zjemnit smetanou.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Krémová citronová omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.