1/0
Květákový hummus vás zasytí a navíc skvěle chutná. Tento druh pomazánky nemusí být vyrobený pouze z cizrny, také květáková varianta je naprosto výborná. Ideální je se zeleninou, případně kouskem pečiva.
Květák rozeberte na růžičky a mrkev nakrájejte.
Připravte si plech vyložený pečicím papírem.
Zeleninu rozložte na plech a zakápněte olivovým olejem.
Pečte na 180 °C zhruba 45 minut.
Nezapomeňte zeleninu pravidelně promíchávat.
Upečenou zeleninu poté důkladně promixujte s rozmačkaným česnekem a trochou citronové šťávy.
Přidejte pastu tahini, kmín a sůl.
Promixujte a podle potřeby pro docílení správné konzistence a chuti přidejte znovu citronovou šťávu, vodu, kmín a sůl.
Podávejte s nakrájenými plátky oblíbené zeleniny, případně s pečivem nebo vejcem tak, jak je máte rádi.
Líbil se vám recept Květákový hummus? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.