1/0
Nepečený limetkový cheesecake z máslových sušenek a krému z mascarpone a tvarohu vás zaručeně dostane. Je lehký, svěží a chutná po limetkách, navíc jej budete mít připravený během chvilky.
Máslové sušenky rozdrťte a vsypte do misky, poté přilijte rozpuštěné máslo.
Směs promíchejte a zjistěte, zda má těsto správnou konzistenci a drží pohromadě.
Dortovou formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
Na dno formy dejte sušenkovou směs, umačkejte ji a vložte do lednice.
Ve větší míse smíchejte tvaroh a mascarpone. Přidejte šťávu z půlky limetky a lžíci nastrouhané limetkové kůry.
Krém můžete dosladit podle libosti moučkovým cukrem.
Z lednice vyndejte již ztuhlý korpus a rovnoměrně na něj rozetřete krém. Dozdobit můžete na kolečka nakrájenými kousky limetky, případně rozdrobenými sušenkami. Nechte přes noc ztuhnout v lednici a poté můžete podávat.
Vyzkoušejte také limetkový koláč s brusinkami nebo nepečený cheesecake z Nutelly.
Líbil se vám recept Nepečený limetkový cheesecake? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.