1/0
Meruňková marmeláda je ovocná delikatesa, kterou si nejlépe vychutnáte namazanou na čerstvém pečivu. Příjemná chuť s jemně kyselými tóny zaručeně potěší nejednoho malého i velkého mlsouna. Navíc jde o skvělý způsob, jak zpracovat letní úrodu a uchovat ji na později.
Omyjte 1 kg meruněk.
Ovoce vypeckujte a nakrájejte na kousky.
Meruňky poté smíchejte s cca 300 g třtinového cukru a nechte přes noc odstát.
Druhý den vše rozmixujte. Přidejte 7–10 g citrusového pektinu, případně želírovací látku (již bez cukru anebo se stévií).
Rozmixované ovoce povařte. Můžete také přidat malý panák rumu, který marmeládě dodá šmrnc.
Horkou směs nalijte do suchých, pečlivě vymytých zavařovacích sklenic a na chvilku otočte dnem vzhůru.
Líbil se vám recept Meruňková marmeláda? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.