1/0
Zabijačková paštika z pečeného masa potěší nejednoho milovníka poctivého jídla svou lahodnou chutí. Její příprava je navíc jednodušší, něž by se mohlo na první pohled zdát.
Vepřovou plec a bůček nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a dejte péct na 160 °C na půl hodiny do trouby. Maso by nemělo být úplně dopečené.
Dvě cibule a mrkev nakrájejte nadrobno a orestujte na sádle dozlatova.
Pečené maso a cibuli nechte trochu zchládnout, smíchejte a dvakrát pomelte na mlýnku na maso. Výpek nevylévejte.
Játra omyjte a také dvakrát umelte spolu s jednou cibulí nakrájenou na klínky a česnekem.
Játrovou a masovou směs smíchejte dohromady, přidejte vejce, výpek z masa, sůl a koření a pořádně prošlehejte.
Plňte do zavařovacích skleniček a nahoru přidejte lžíci sádla. Pod víčkem nechte přibližně 2 cm místa, aby paštika nevytekla. Zavíčkujte a zavařujte na 85 °C cca 1 hodinu.
Zavařenou paštiku uchovávejte v ledničce, kde by měla vydržet 14 dní.
Líbil se vám recept Zabijačková paštika z pečeného masa? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.