1/0
Zvěřinová paštika patří mezi ty nejvybranější lahůdky a připravit si ji zvládnete i doma, budete tak mít kontrolu nad jejím složením. Naši zvěřinovou paštiku z daňka si vychutnáte jak na čerstvém chlebu s nakládanými okurkami, tak na kanapkách nebo krekrech podávanými k vínu.
Troubu rozehřejeme na 170 °C.
Dančí maso omyjeme, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme a přidáme koření – jalovec, bobkový list a nové koření. Bůček a játra lehce osolíme a opepříme a přidáme do pekáče k dančímu masu, pakliže je zde ještě místo. Dále přidáme česnek a cibuli rozkrojenou na čtvrtky, podlijeme vodou, zakryjeme a dáme péct.
Pečeme, dokud maso nebude zcela měkké, ideálně asi tři hodiny. Na posledních 20–30 minut odkryjeme víko pekáče. Podle potřeby podléváme maso vodou.
Upečené maso rozmixujeme společně s bůčkem a játry. Zvěřina je suchá, je tedy lepší dělat po částech s máslem a smetanou. Můžeme přidat také výpek z masa.
Dochutíme tymiánem a koňakem a podle potřeby osolíme, opepříme a vše důkladně rozmixujeme.
Paštiku přendáme do skleniček a zalijeme rozpuštěným máslem.
Uchováváme v lednici, kde paštika vydrží i dva týdny.
Líbil se vám recept Zvěřinová paštika? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.