Rybízová bublanina

Čas přípravy: 1 hod 10 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 30 Kč
Redakce Kupi.cz
18. července 2023
Rybízová bublanina v bílé keramické zapékací míse, ozdobena čerstvým rybízem, servírována na bílé utěrce a šedobílém stole, v pozadí na malém bílém talířku rybízový muffin Ilustrační foto: Marharyta Kovalenko / Shutterstock.com

Rybízová bublanina – to je nestárnoucí klasika, kterou v létě musíte ochutnat. Rybíz patří k nejzdravějším druhům bobulovin, a to díky obsahu vitamínů C, A, B a E a antioxidantů. Jemně nakyslá chuť tohoto letního ovoce v kombinaci s nadýchaným těstem budou výbornou sladkou tečkou k odpolední kávě.

Recept rybízová bublanina vás vyjde na 5 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 30 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 30 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Troubu předehřejte na 170 °C. Plech vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

  • 2

    Žloutky vyšlehejte s cukrem krupice do pěny. Dále vmíchejte mouky, prášek do pečiva a sůl.

  • 3

    Poté přimíchejte mléko a olej.

  • 4

    Nakonec přimíchejte tuhý sníh vyšlehaný z bílků a vše opatrně promíchejte.

  • 5

    Těsto vylijte na připravený plech (případně do koláčové formy) a posypte červeným rybízem.

  • 6

    Dejte péct do trouby na 45 minut na 170 °C. Po upečení a vychladnutí podávejte ozdobené moučkovým cukrem.

Líbil se vám recept Rybízová bublanina? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.