1/0
Rybízová bublanina – to je nestárnoucí klasika, kterou v létě musíte ochutnat. Rybíz patří k nejzdravějším druhům bobulovin, a to díky obsahu vitamínů C, A, B a E a antioxidantů. Jemně nakyslá chuť tohoto letního ovoce v kombinaci s nadýchaným těstem budou výbornou sladkou tečkou k odpolední kávě.
Troubu předehřejte na 170 °C. Plech vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
Žloutky vyšlehejte s cukrem krupice do pěny. Dále vmíchejte mouky, prášek do pečiva a sůl.
Poté přimíchejte mléko a olej.
Nakonec přimíchejte tuhý sníh vyšlehaný z bílků a vše opatrně promíchejte.
Těsto vylijte na připravený plech (případně do koláčové formy) a posypte červeným rybízem.
Dejte péct do trouby na 45 minut na 170 °C. Po upečení a vychladnutí podávejte ozdobené moučkovým cukrem.
Líbil se vám recept Rybízová bublanina? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.