1/0
Co může být lepší než zmrzlina mezi dvěma sušenkami? Sladké mražené sendviče jsou populární letní lahůdkou. Jejich výroba zabere klidně i jen pár minut, ještě rychleji ale zmizí do úst blaženě se usmívajících strávníků. Výhodou zmrzlinových sendvičů je jejich snadná příprava, kterou zvládnete i s dětmi, nekonečné možnosti chutí a variací a také praktický způsob servírování a konzumace.
Smíchejte sypké suroviny: mouku, kakao, sůl, škrob a prášek do pečiva.
Ve větší nádobě vyšlehejte máslo s cukrem.
Přidejte vejce a vanilkový extrakt do vyšlehaného másla s cukrem.
Do tekuté směsi postupně zapracujte tu moučnou.
Hotové těsto dejte na 30 minut odležet do lednice.
Vyválejte těsto a poté vykrájejte obdélníky (asi 2x deset plátků) nebo si vykrájejte kolečka.
Pečte na plechu s pečicím papírem ve vyhřáté troubě na 180 °C po dobu zhruba 8–10 minut.
Na kakaovou sušenku naneste pořádnou vrstvu zmrzliny, která vám chutná (nebo si vyrobte domácí mangovou zmrzlinu). Přiklopte druhou sušenkou.
Po stranách obalte zmrzlinové sendviče do drcených oříšků, barevného sypání, prášku z lyofilizovaného ovoce nebo do strouhaného kokosu – záleží na vašich chutích.
Nyní stačí si jen zmrzlinový sendvič vychutnat, případně uložit do mrazáku na další den.
Líbil se vám recept Zmrzlinové sendviče? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.