1/0
Avokádová pomazánka nejlépe chutná podávaná na toustu. Stačí si v topinkovači opéct plátek chleba, namazat bohatou vrstvu avokádové pomazánky, nahoru můžete přidat ještě volské oko, semínka z granátového jablka, semínka černého sezamu a lahodná snídaně je na světě.
Zralé avokádo podélně rozkrojíme a odstraníme pecku. Kůru nařízneme a oloupeme.
V misce si vidličkou avokádo rozmačkáme, přidáme špetku soli a pepře, olivový olej a citronovou šťávu.
Dobře promícháme a nejlépe ihned podáváme. Avokádo totiž časem hnědne, třebaže tomu citronová šťáva a olivový olej částečně brání. Ozdobíme dle chuti.
Líbil se vám recept Avokádová pomazánka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.