1/0
Na tento snadný a výborný špaldovo-žitný chléb se šmakounem budete potřebovat domácí pekárnu, která vám zajistí čerstvé pečivo bez chemických přísad každý den, a to bez větší námahy. Stačí jen vložit ingredience dovnitř a počkat si na chutný výsledek.
Na dno pekárny dejte nejprve vodu s jogurtem a octem.
Obě mouky promíchejte v míse s jemně nastrouhaným šmakounem.
Přidejte koření a semínka. Vše promíchejte a vsypte do pekárny.
Nahoru nasypte droždí a cukr a promíchejte s moukou.
Do rohu pekárny dejte sůl, sama se rozptýlí do těsta při hnětení a navíc bude kvásek a těsto hezky kynout.
Pekárnu zapněte na program pro velký bochník, ideálně s příznakem: celozrnný.
Chleba při pečení v pekárně může trochu „spadnout“, což je u domácích pekáren zcela běžným jevem.
Líbil se vám recept Špaldovo-žitný chléb se šmakounem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.