1/0
Nakládaná červená cibule je skvělý doplněk k různým pokrmům. Je šťavnatá, pikantní a voňavá. Můžete ji použít do burgerů, salátů, tacos nebo jen tak samotnou. Navíc je velmi snadné ji připravit doma.
V misce smícháme ocet, horkou vodu, cukr a sůl. Šleháme dohromady, dokud se cukr a sůl úplně nerozpustí.
Cibuli oloupeme, rozkrojíme na půlky a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme ji do šroubovací sklenice a přelijeme ji octovým nálevem.
Nakládanou cibuli necháme nejméně 1 hodinu v pokojové teplotě uležet. Lepší je ale delší macerace. Sklenici uzavřeme víčkem a necháme ji alespoň jeden den uležet v chladničce, kde vydrží několik týdnů.
Nálev můžete povařit krátkou dobu s nálevovým kořením jako je bobkový list, chilli, hořčičné semínko a podobně.
Líbil se vám recept Nakládaná červená cibule? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.