1/0
Připravte si s námi luxusní pečené kuře s křupavou kůrčičkou, jehož chuť vám utkví na jazyku ještě hodně dlouho. Příprava je navíc velmi jednoduchá a zvládnete ji hravě. Kuře podávejte ideálně s rýží.
Kuře očistěte od přebytečného peří, důkladně osolte ze všech stran i zevnitř a vložte ideálně na pekáč s roštem. Poté posypte ze všech stran kmínem.
Troubu rozehřejte na 200 °C.
Do pekáče s roštem a kuřetem vlijte vodu do výše asi 1 cm. Pečte asi hodinu a průběžně kuře polévejte výpekem z pekáče. V případě potřeby dolijte trochu vody.
Kuře je hotové, jakmile lze bez odporu protočit stehenní kost. Podávejte ideálně s dušenou nebo vařenou rýží.
Líbil se vám recept Pečené kuře s kmínem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.