1/0
Kečup je druh rajčatové omáčky, oblíbený především u dětí, dopustit na něj však nedají také někteří dospělí. Pokud se vám doma urodilo tolik rajčat, že najednou nevíte co s nimi, určitě si jej vyzkoušejte připravit. S naším receptem to hravě zvládnete.
Umytá rajčata, jablka a cibuli nakrájejte na kolečka a dejte vařit s octem, solí, paprikou, hřebíčky, novým kořením a pepřem. Vařte 1,5 hodiny.
Přidejte cukr a vařte bez pokličky ještě 15 minut (můžete vařit i déle), aby byl kečup hustší.
Po uvaření všechno rozmixujte, přeceďte a nalijte do vymytých, suchých sklenic, otřete jim hrdla a dobře je zavíčkujte.
Líbil se vám recept Domácí kečup? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.