Pečený bažant

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 268 Kč
Redakce Kupi.cz
28. března
Pečený bažant servírovaný na bílém, oválném talíři. Ilustrační foto: stockcreations / Shutterstock.com

Pečený bažant jistě potěší všechny milovníky zvěřiny, kteří si na něm bezpochyby smlsnou. Bažantí maso patří k těm nejzdravějším díky obsahu přírodních antioxidantů a navíc není vůbec náročné na přípravu, tak neváhejte a pojďte si ho s námi připravit.

Recept pečený bažant vás vyjde na 67 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 268 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 268 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1

    Aby se vám bažant lépe špikoval, nechte slaninu nejprve ztuhnout v chladu.

  • 2

    Pak tři čtvrtiny slaniny nakrájejte šikmo na malé klínky a vsuňte je do připravených otvorů na prsou a stehnech. Pak stehna svažte k sobě kuchyňským provázkem.

  • 3

    V pekáčku rozehřejte máslo a zbylou slaninu nakrájenou na nudličky, přidejte drobně nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.

  • 4

    Pak přidejte pepř a nové koření a vložte bažanta prsíčky dolů.

  • 5

    Bažanta poklaďte větvičkami tymiánu, podlijte trochou vývaru a pečte 30 minut při 170 °C.

  • 6

    Pak ho obraťte a dopečte doměkka a dozlatova (asi 30 – 60 minut). Během pečení maso přelévejte vypečenou šťávou a podle potřeby podlévejte vývarem.

  • 7

    Z upečeného bažanta odstraňte provázek na stehnech a naporcujte ho.

  • 8

    Z vypečené šťávy odstraňte koření, případně ji ještě zaprašte lžící hladké mouky, zřeďte troškou vlažné vody a povařte.

  • 9

    Bažanta rozdělte na talíře, přelijte šťávou a podávejte s vařenými nebo opečenými bramborami či dušenou rýží.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Pečený bažant? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.