1/0
Smažený sýr je oblíbené jídlo většiny Čechů, které si nejlépe vychutnáte s tatarskou omáčkou a hranolky nebo vařeným bramborem. Tuto klasiku můžete ještě vylepšit smažením na přepuštěném másle, které dodá výslednému pokrmu nevšední chuť.
Nejprve si rozporcujeme sýr do požadovaného tvaru, někdo má rád trojúhelníky a někdo třeba čtverce.
Připravíme si do mističek vodu, hladkou mouku, rozšlehané vejce a strouhanku.
Sýr obalíme postupně ve vodě, v hladké mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance.
V hlubší pánvi si rozpálíme tuk – správnou teplotu poznáme, když po přidání kapky vody začne prskat. V rozpáleném tuku smažíme sýr z obou stran dozlatova.
Osmažený sýr necháme okapat na mřížce nebo jej zbavíme přebytečného tuku ubrouskem.
Podáváme s hranolky nebo vařeným bramborem a tatarkou. Můžeme ozdobit čerstvě nasekanou petrželkou.
Líbil se vám recept Smažený sýr? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.