Francouzské brambory

Čas přípravy: 1 hod 40 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 132 Kč
Redakce Kupi.cz
19. července 2023
Francouzské brambory po upečení v pekáčku, zdobené čerstvými bylinkami. Ilustrační foto: Karl Allgaeuer / Shutterstock.com

Francouzské brambory s uzeným masem, cibulí a vejci vás perfektně zasytí a překvapí svou dokonale vyváženou chutí, kterou ještě podtrhne, když je naservírujete s nakládanými okurkami. Na přípravu je tento recept vcelku jednoduchý a zvládnou jej i kuchaři začátečníci.

Recept francouzské brambory vás vyjde na 22 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 132 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 132 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Zapékací misku vymažte sádlem a vysypte strouhankou.

  • 2

    Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka, po vychladnutí oloupejte a nakrájejte na plátky. 5 vajec uvařte v osolené vodě, oloupejte a nakrájejte na plátky.

  • 3

    Vařené maso nakrájejte na kostky nebo plátky, cibuli nakrájejte na jemná kolečka.

  • 4

    Na pánvi rozehřejte sádlo a nechte na něm zesklovatět cibuli.

  • 5

    Do zapékací misky střídavě vrstvěte osolené brambory, cibuli, uzené maso a vajíčka uvařená natvrdo. Poslední vrstvou by měly být brambory.

  • 6

    Rozehřejte si troubu na 170 °C.

  • 7

    V misce rozšlehejte 6 vajec společně se smetanou a mlékem, přidejte 2 špetky soli a pepře. Vzniklou směs poté vlijte do zapékací misky na brambory, vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 50 minut.

  • 8

    Poté troubu vypněte, nechte pár minut odpočinout a podávejte s nakládaným okurkem.

Líbil se vám recept Francouzské brambory? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.