1/0
Francouzské brambory s uzeným masem, cibulí a vejci vás perfektně zasytí a překvapí svou dokonale vyváženou chutí, kterou ještě podtrhne, když je naservírujete s nakládanými okurkami. Na přípravu je tento recept vcelku jednoduchý a zvládnou jej i kuchaři začátečníci.
Zapékací misku vymažte sádlem a vysypte strouhankou.
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka, po vychladnutí oloupejte a nakrájejte na plátky. 5 vajec uvařte v osolené vodě, oloupejte a nakrájejte na plátky.
Vařené maso nakrájejte na kostky nebo plátky, cibuli nakrájejte na jemná kolečka.
Na pánvi rozehřejte sádlo a nechte na něm zesklovatět cibuli.
Do zapékací misky střídavě vrstvěte osolené brambory, cibuli, uzené maso a vajíčka uvařená natvrdo. Poslední vrstvou by měly být brambory.
Rozehřejte si troubu na 170 °C.
V misce rozšlehejte 6 vajec společně se smetanou a mlékem, přidejte 2 špetky soli a pepře. Vzniklou směs poté vlijte do zapékací misky na brambory, vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 50 minut.
Poté troubu vypněte, nechte pár minut odpočinout a podávejte s nakládaným okurkem.
Líbil se vám recept Francouzské brambory? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.