1/0
Panna cotta je italský dezert ze smetany, želatiny, vanilkového lusku a cukru. Tato nepečená dobrota se buď horká lije do formiček a poté přelije ovocnou polevou, případně servíruje do skleniček a ozdobí ovocným přelivem. Připravte si tuto oblíbenou italskou lahůdku doma, zaručujeme, že si na ní pochutná celá rodina.
Plátky želatiny namočíme do studené vody, aby změkly a mírně nabobtnaly.
Smetanu, cukr a semínka vanilkového lusku dáme do rendlíku a zahřejeme těsně pod bod varu, poté odstavíme z plotny.
Nabobtnalou želatinu vyždímáme a důkladně rozmícháme v ohřáté smetaně.
Vzniklou směs nalijeme do skleniček a dáme vychladit do lednice alespoň na 5 hodin, ideálně však přes noc.
Jahody společně s medem a limetkovou šťávou rozmixujeme na ovocný přeliv a tím pak zalijeme skleničky se ztuhlou panna cottou.
Nakonec vše dozdobíme lístkem čerstvé máty a jahodami, případně dalším drobným ovocem, které je po ruce.
Líbil se vám recept Panna cotta s jahodami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.