Karamel

Čas přípravy: 10 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
14. března
Karamel ve skleněné nádobě, která je položená na jutovém prostírání. Ilustrační foto: Gulsina / Shutterstock.com

Domácí karamel se skvěle hodí k přípravě moučníků, dezertů, cukroví, pohárů a podobně. Na přípravu je velmi jednoduchý, takže není pochyb o tom, že se vám povede.

Ingredience

Recept

  • 1

    Do kastrůlku dejte 1/2 hrnku cukru, 2 lžičky vody a dejte vařit za stálého míchání, aby se vám karamel nepřipálil. Až obsah kastrůlku vytvoří sirup, máte karamel hotový.

  • 2

    Podle potřeby můžete karamel dobarvit potravinářským barvivem (stačí malé množství).

  • 3

    Karamel podávejte studený na okrasu, teplý na polevu.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Karamel? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.