Indické placky Naan jsou výbornou přílohou k indickým jídlům a omáčkám. Vyrábí se z kynutého těsta a i když se to možná nezdá, jsou na přípravu velmi jednoduché. Pojďte si je s námi vyzkoušet, určitě si na nich pochutnáte.
Nejprve si vyrobíme kvásek. Droždí, vodu a cukr promícháme a necháme 15 minut odpočinout.
Na vál vysypeme mouku, vytvoříme důlek a dáme do něj jogurt, sůl, olej, kvásek a uhněteme kompaktní těsto a pak ho dáme na teplé místo 45 minut kynout.
Po vykynutí na pomoučněném válu vytvarujeme delší váleček a nakrájíme jej na pět stejnoměrných kousků, ze kterých utvoříme nesouměrné oválné placky, na okrajích ponecháme tlustší nebo rozválíme válečkem.
Rozpálíme máslo v pánvi a placky osmažíme. Když se na těstu utvoří bubliny a zespodu začnou hnědnout, obrátíme je.
V kastrůlku necháme rozpustit máslo a placky před podáváním potřeme mašlovačkou.
Líbil se vám recept Indické placky Naan? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.