1/0
Thajské rýžové nudle Pad Thai patří mezi nejoblíbenější jídla asijské kuchyně. Rýžové nudle s kuřecími kousky a spoustou zeleniny společně s nasekanými arašídy a chilli papričkami chutnají totiž naprosto skvěle. Příprava se může zdát trochu náročnější, s naším receptem to však zvládnete hravě.
Rýžové nudle namočíme před vařením na půl hodiny do studené vody.
Mezitím smícháme rybí omáčku s tamarindovou pastou, cukrem, lžící vody a dobře promícháme.
V pánvi wok zahřejeme dvě lžíce oleje a za stálého míchání zprudka opečeme maso nakrájené na tenké nudličky. Poté jej přendáme do misky a necháme stranou.
Dále dáme vařit v hrnci dostatečné množství vody na nudle.
Ve woku rozpálíme zbývající olej, vhodíme cibuli nakrájenou na plátky a restujeme asi minutu, přidáme nasekaný česnek a za stálého míchání dál opékáme asi 20 vteřin.
Poté přihodíme plátky chilli papričky a na nudličky nakrájenou mrkev a ještě několik vteřin prohřejeme.
Nudle ponoříme do vroucí vody, hned slijeme, propláchneme studenou vodou, přidáme je do woku a další minutu opékáme.
Poté nudle shrneme ke straně, přidáme ještě pár kapek oleje a vlijeme vyklepnutá a rozšlehaná vejce. Necháme je ztuhnout, roztrháme, promícháme se směsí s nudlemi a podélně pokrájeným cukrovým hráškem.
Zalijeme tamarindovou omáčkou, dobře promícháme a prohřejeme asi dvě minuty.
Přidáme část klíčků mungo a orestované maso. Zamícháme a ještě chvíli prohříváme.
Nudle rozdělíme na talíře, ozdobíme zbývajícími výhonky, nasucho orestovanými posekanými arašídy a dílky limetky.
Vyzkoušejte také variantu Pad Thai s krevetami nebo japonské soba nudle s kuřecím masem.
Líbil se vám recept Thajské rýžové nudle Pad Thai s kuřecím masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.