Tuňák s pečenou zeleninou je velmi chutný a zdravý pokrm, který si jistě zamilujete. Pojďte si ho s námi připravit, není to vůbec nic složitého.
Zeleninu očistěte a nakrájejte na menší kousky. Lilek posolte a nechte vypotit.
Pekáček vyložte pečicím papírem, rozložte kousky batátu, brambor, šalotky a mrkve.
Zakápněte olejem, osolte bylinkovou solí, promíchejte a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte cca 15 minut.
Lilek opláchněte, osušte a společně s ostatní zbylou zeleninou přidejte do pekáčku a dopečte společně doměkka. Zelenina by ale měla zůstat pevná.
Ke konci zvyšte teplotu na 200 °C a dochuťte citronovým pepřem a je-li třeba opět bylinkovou solí.
Porce tuňáka mírně zakápněte citronovou šťávou, osolte a opečte v pánvičce na trošce oleje. Opékejte rychle, abyste je nevysušili.
V zakysané smetaně rozmíchejte jemně krájenou pažitku a podávejte k pečené zelenině.
Líbil se vám recept Tuňák s pečenou zeleninou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.