Tuňák s pečenou zeleninou

Čas přípravy: 1 hod 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
28. března
Tuňák s pečenou zeleninou v černé misce, servírovaný na bílém talíři. Ilustrační foto: BearFotos / Shutterstock.com

Tuňák s pečenou zeleninou je velmi chutný a zdravý pokrm, který si jistě zamilujete. Pojďte si ho s námi připravit, není to vůbec nic složitého.

Recept

  • 1

    Zeleninu očistěte a nakrájejte na menší kousky. Lilek posolte a nechte vypotit.

  • 2

    Pekáček vyložte pečicím papírem, rozložte kousky batátu, brambor, šalotky a mrkve.

  • 3

    Zakápněte olejem, osolte bylinkovou solí, promíchejte a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte cca 15 minut.

  • 4

    Lilek opláchněte, osušte a společně s ostatní zbylou zeleninou přidejte do pekáčku a dopečte společně doměkka. Zelenina by ale měla zůstat pevná.

  • 5

    Ke konci zvyšte teplotu na 200 °C a dochuťte citronovým pepřem a je-li třeba opět bylinkovou solí.

  • 6

    Porce tuňáka mírně zakápněte citronovou šťávou, osolte a opečte v pánvičce na trošce oleje. Opékejte rychle, abyste je nevysušili.

  • 7

    V zakysané smetaně rozmíchejte jemně krájenou pažitku a podávejte k pečené zelenině.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Tuňák s pečenou zeleninou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.