Sušené maso

Čas přípravy: 16 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 192 Kč
Redakce Kupi.cz
28. března
Sušené maso servírované na bílém, hranatém talíři, který je položený na dřevěném stole. Ilustrační foto: HandmadePictures / Shutterstock.com

Domácí sušené maso není žádná velká věda. Vše co k tomu potřebujete je kvalitní maso, trouba, a velká dávka trpělivosti. Tak s chutí do toho, s našim receptem se vám jistě zadaří.

Recept sušené maso vás vyjde na 48 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 192 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 192 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1

    Maso můžeme předem dát na hodinku do mrazáku, bude tužší a lépe se bude krájet.

  • 2

    Maso nakrájíme podél vláken na menší plátky, cca 0,5 centimetru. Jak dlouhé plátky budeme dělat je na nás, ovšem ideální kousky jsou 5 cm délky i více.

  • 3

    Smícháme všechny ostatní ingredience v misce, dobře je promícháme a v případě potřeby dosladíme cukrem. Cukr totiž drží šťavnatost masa a sušené maso tak bude krásně křehké.

  • 4

    Naložíme maso do nálevu, dobře namarinujeme a necháme alespoň 12 hodin v ledničce. Když si vzpomeneme a 1-2x maso vyndáme, abychom ho s marinádou promíchali, uděláme jen dobře.

  • 5

    Nastavíme troubu na 80 ºC, na plech dáme pečicí papír a přes něj grilovací mřížku. Maso se tak krásně vysuší i ze spodu.

  • 6

    Maso osušíme od přebytečné marinády a rozprostřeme rovnoměrně na mřížku.

  • 7

    Sušíme maso dokud není úplně suché, zhruba 3 - 4 hodiny.

Zajímavé tipy
  • Doporučujeme použít kvalitní hovězí panenku, ale můžete šáhnout i po falešné svíčkové nebo hovězí špičce. Jemně prorostlé maso je v pořádku a přidává na chuti.
  • Vyzkoušejte také snack v podobě slaných tyčinek z listového těsta nebo párečky v těstíčku podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Sušené maso? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat