Domácí sušené maso není žádná velká věda. Vše co k tomu potřebujete je kvalitní maso, trouba, a velká dávka trpělivosti. Tak s chutí do toho, s našim receptem se vám jistě zadaří.
Maso můžeme předem dát na hodinku do mrazáku, bude tužší a lépe se bude krájet.
Maso nakrájíme podél vláken na menší plátky, cca 0,5 centimetru. Jak dlouhé plátky budeme dělat je na nás, ovšem ideální kousky jsou 5 cm délky i více.
Smícháme všechny ostatní ingredience v misce, dobře je promícháme a v případě potřeby dosladíme cukrem. Cukr totiž drží šťavnatost masa a sušené maso tak bude krásně křehké.
Naložíme maso do nálevu, dobře namarinujeme a necháme alespoň 12 hodin v ledničce. Když si vzpomeneme a 1-2x maso vyndáme, abychom ho s marinádou promíchali, uděláme jen dobře.
Nastavíme troubu na 80 ºC, na plech dáme pečicí papír a přes něj grilovací mřížku. Maso se tak krásně vysuší i ze spodu.
Maso osušíme od přebytečné marinády a rozprostřeme rovnoměrně na mřížku.
Sušíme maso dokud není úplně suché, zhruba 3 - 4 hodiny.
Líbil se vám recept Sušené maso? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.