1/0
Frankfurtská polévka vás zaručeně zahřeje i zasytí, je totiž plná brambor, párků, sladké papriky a zeleniny. Připravíte si ji navíc velmi snadno a pochutná si na ní celá rodina.
Na sádle orestujte dozlatova najemno nakrájenou cibuli, poté přidejte párky nakrájené na malá kolečka a krátce restujte.
Přidejte hladkou mouku a osmažte ji.
Hrnec poté odstavte a vmíchejte do něj sladkou papriku.
Vzniklou červenou zásmažku zalijte asi 1,5–2 litry vody, přidejte kostku masoxu a za občasného míchání vařte asi 20 minut.
Mezitím nakrájejte brambory na malé kostičky.
Po 20 minutách vaření vložte brambory do polévky a opět povařte na mírném stupni asi 20 minut, do změknutí brambor.
Na závěr polévku dochuťte utřeným česnekem, pepřem, solí a najemno nasekanou petrželovou natí.
Líbil se vám recept Frankfurtská polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.