Pečený roastbeef je královským jídlem, z jehož přípravy má většina lidí takové obavy, že se do jeho přípravy nikdy nepustí, a to je opravdu velká škoda. S našim receptem ho však zvládnete připravit tak, že všechny přítomné zcela okouzlíte.
Roštěnec očistíme a vrchní blánu nařízneme na kostičky.
Potřeme hořčicí a olejem a necháme nejméně 24 hodin marinovat.
Troubu předehřejeme na 140 °C.
Maso osolíme, opepříme a ze všech stran zprudka opečeme na pánvi.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 60 minut tak, aby měl roštěnec ve středu 45–55 °C (teplotu zkontrolujeme vpichovacím teploměrem).
Vyjmeme a necháme maso ještě 10 minut odpočinout.
Nakrájíme na tenké plátky a podáváme s hořčicí nebo jen tak samotné.
Líbil se vám recept Pečený roastbeef? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.