1/0
Sekaná pečeně je oblíbený pokrm v mnoha českých kuchyních. Tato kořeněná směs vepřového a hovězího mletého masa se peče ve tvaru šišky a když máte chuť, můžete si ji ozvláštnit také náplní z vajec uvařených natvrdo, párků, kyselých okurek nebo slaniny. Sekanou si vychutnáte nejlépe s bramborovou kaší a kyselou okurkou, případně s vařeným bramborem.
Maso vložte do mísy, přidejte sůl, pepř, mletou papriku, majoránku, hořčici, vejce a prolisovaný česnek.
Směs důkladně promíchejte a podle potřeby přimíchejte strouhanku.
Namočte si ruce do vody a poté vytvarujte ze směsi masa šišku. Dejte ji na olejem vymazaný pekáček, mírně podlijte vodou a dejte péct do předem vyhřátí trouby na 180 °C.
Podávejte ideálně s bramborovou kaší.
Vyzkoušejte také hovězí sekanou s vejci.
Líbil se vám recept Sekaná pečeně? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.