Pojďte si s námi připravit velmi chutnou vepřovou plec na česneku, která vás jistě mile překvapí svou dokonale vyváženou chutí. Její příprava je velmi jednoduchá, vhodná i pro úplné začátečníky.
Vepřovou plec nakrájejte na kostky cca 4 x 4 cm, cibuli najemno a oloupaný česnek na slabé plátky.
Do rozpáleného kastrolu dejte sádlo a až se rozpustí, přidejte cibuli a orestujte ji dohněda.
Poté přidejte vepřové maso, které jste nakrájeli, osolili a opepřili.
Maso se vám po chvíli začne dusit a všechnu šťávu, kterou pustí, odrestujte a maso opečte dozlatova, to je ten správný čas, kdy přidáte česnek nakrájený na plátky, chvilku ho orestujete a poté zalijete vývarem.
Povařte, přiklopte a duste doměkka.
Dle potřeby můžete zahustit jíškou, povařte alespoň 10 minut a dochuťte solí, pepřem, v případě potřeby přidejte česnek.
Líbil se vám recept Vepřová plec na česneku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.