Vepřová plec na česneku

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 88 Kč
Redakce Kupi.cz
1. dubna
Vepřová plec na česneku, servírovaná na bílém talíři. Ilustrační foto: UlianovDmitrii / Shutterstock.com

Pojďte si s námi připravit velmi chutnou vepřovou plec na česneku, která vás jistě mile překvapí svou dokonale vyváženou chutí. Její příprava je velmi jednoduchá, vhodná i pro úplné začátečníky.

Recept vepřová plec na česneku vás vyjde na 22 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 88 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 88 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1

    Vepřovou plec nakrájejte na kostky cca 4 x 4 cm, cibuli najemno a oloupaný česnek na slabé plátky.

  • 2

    Do rozpáleného kastrolu dejte sádlo a až se rozpustí, přidejte cibuli a orestujte ji dohněda.

  • 3

    Poté přidejte vepřové maso, které jste nakrájeli, osolili a opepřili.

  • 4

    Maso se vám po chvíli začne dusit a všechnu šťávu, kterou pustí, odrestujte a maso opečte dozlatova, to je ten správný čas, kdy přidáte česnek nakrájený na plátky, chvilku ho orestujete a poté zalijete vývarem.

  • 5

    Povařte, přiklopte a duste doměkka.

  • 6

    Dle potřeby můžete zahustit jíškou, povařte alespoň 10 minut a dochuťte solí, pepřem, v případě potřeby přidejte česnek.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Vepřová plec na česneku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.