1/0
Křupavý patizon v trojobalu pečený v troubě je perfektní letní jídlo. Na přípravu je velmi jednoduchý, budete mít tedy oběd pro celou rodinu hotový během chvilky a pochutnají si na něm malí i velcí.
Patizon oloupejte, vydlabejte dužinu a nakrájejte na cca 1 cm tlusté plátky.
Osolte z obou stran a nechte pustit vodu, poté osušte.
Vejce rozšlehejte s mlékem a utřeným česnekem.
Strouhanku smíchejte s pepřem, sýrem a paprikou.
Kousky osušeného patizonu obalte v mouce, poté ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance.
Uložte na plech vyložený pečicím papírem, lehce potřený olejem.
Kousky patizonu vyskládejte na plech a lehce zakápněte olejem.
Pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut dokřupava.
Podávejte ideálně s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.
Líbil se vám recept Patizon pečený v troubě? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.