Dušená kapusta s vepřovým masem

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 32 Kč
Redakce Kupi.cz
13. března
Dušená kapusta s masem v černé zapékací míse, položena na černobílé pruhované utěrce, na dřevěném stole, vedle stroužky česneku a miska s barevným celým pepřem Ilustrační foto: Veronika Idiyat / Shutterstock.com

Pro českou kuchyni je kapusta typická a v kombinaci s vepřovým masem naprosto vynikající. Tato kombinace je oblíbená pro svou vyváženou chuť a sytost. Podávejte s bramborem nebo chlebem. Vyzkoušejte tento recept a přineste si kousek české tradice na stůl!

Recept dušená kapusta s vepřovým masem vás vyjde na 8 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 32 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 32 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1

    Najemno nakrájíme cibuli.

  • 2

    Dále kapustu nakrájíme na proužky a maso na kostky.

  • 3

    V hrnci na másle zpěníme cibuli.

  • 4

    Přidáme maso a osmažíme dohněda.

  • 5

    Osolíme a opepříme.

  • 6

    Podlijeme trochou horké vody a necháme dusit.

  • 7

    Když je maso skoro hotové, přidáme prolisovaný česnek.

  • 8

    Dále přidáme nakrájenou kapustu a pod pokličkou dále dusíme, dokud kapusta i maso nezměknou.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Dušená kapusta s vepřovým masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.