1/0
Špagety aglio olio je tradiční italský recept na těstoviny, pocházející z Neapole. Aglio, olio e peperoncino znamená česnek, olej a pálivá paprička, tyto tři suroviny jsou také základem tohoto snadného, vynikajícího receptu, který se hodí jako rychlý oběd nebo večeře.
Špagety uvaříme podle návodu na obalu na skus.
Na pánvi na olivovém oleji opečeme stroužky česneku nakrájené na plátky. Opečeme také jednu až dvě rozdrobené malé sušené chilli papričky.
Přisypeme hrst nasekané hladkolisté petrželky a osolíme.
Dusíme další 2–3 minuty a potom smícháme se scezenými špagetami.
Podáváme posypané strouhaným parmazánem.
Česnek restujte dozlatova, pokud bude příliš tmavý, může zhořknout a zkazit tak chuť jídla.
Líbil se vám recept Špagety aglio olio? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.