1/0
Pečená štika na bramborách s česnekem, pórkem a cibulí je vynikající lehké jídlo pro nevšední dny. Jemné bílé maso štiky v kombinaci s bramborami a zeleninou si zaručeně vychutnáte.
Štiku vykuchejte, zbavte šupin a opláchněte pod studenou tekoucí vodou. Osušte a po obou stranách několika šikmými řezy (ne moc hlubokými) tělo štiky nařízněte.
Sůl smíchejte s prolisovaným česnekem (3 stroužky). Česnekovou sůl pak vetřete z obou stran do štiky, poté i zevnitř.
Štiku opepřete a okořeňte kořením na ryby.
Rybu přendejte na plech pokapaný olejem. Tělo mírně rozevřete, štika by měla ležet na břichu. Pokapejte citronovou šťávou.
Na plech kolem ryby vyskládejte brambory nakrájené na osminky a promíchejte je s nakrájenou cibulí, pórkem pokrájeným na tenká kolečka a prolisovaným česnekem (2 stroužky). Osolte a opepřete.
Vše mírně podlijte vodou a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut.
Poté podlijte smetanou a pečte dalších 10–15 minut.
Líbil se vám recept Pečená štika na bramborách? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.