1/0
Noky jsou druh přílohy vhodný ke každému masu na šťávě, případně i ke guláši a játrům, oblíbené jsou také v italské kuchyni k nejrůznějším omáčkám. Jejich příprava je jednoduchá a velmi rychlá.
Nejprve rozšlehejte metličkou vejce se studenou vodou a přidejte sůl.
Za stálého míchání přisypávejte polohrubou mouku do té doby, než vznikne hladké těsto.
Vytvarujte z těsta malé válečky a ty nakrájejte na malé noky (můžete ještě přimáčknout vidličkou), případně do vroucí osolené vody lžící vykrajujte noky.
Vařte, dokud noky nevyplavou na hladinu, poté je ještě chvilku povařte a vytáhněte ven.
Vychutnejte si noky třeba se špenátem.
Líbil se vám recept Noky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.