1/0
Krémová houbová polévka vás spolehlivě zasytí i zahřeje. Nejlépe si ji vychutnáte připravenou z čerstvých hříbků, pokud je však zrovna nemáte po ruce, skvěle poslouží také žampiony.
Nejdříve oloupejte cibuli, nakrájejte ji nadrobno a zpěňte na rozehřátém másle.
Přidejte očištěné a na plátky nakrájené hříbky nebo jiné lesní houby. Několik plátků hub si nechte bokem na ozdobu polévky.
Houby s cibulí zasypte hladkou moukou a trochu osmahněte. Podlijte hrnkem vývaru a za stálého míchání povařte.
Poté přidejte zbývající část vývaru, osolte a opepřete a vařte asi 20 minut.
Smetanu rozšlehejte se žloutky a vlijte ji do polévky. Prohřejte, ale polévku dále nevařte.
Dochuťte citronovou šťávou a rozmixujte mixérem dohladka.
Polévku na talíři ozdobte na másle osmaženými plátky lesních hub.
Líbil se vám recept Krémová houbová polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.