1/0
Jelito je jednou z nejoblíbenějších zabijačkových specialit. Mezi nejjednodušší a nejchutnější způsoby jeho přípravy patří pečení v troubě. Skvěle navíc chutná s dušeným kysaným zelím. Stačí vám jen pár minut a skvělá zabijačková dobrota je na světě.
Nejdříve jelita propíchejte na několika místech špičatou špejlí nebo vidličkou. Dejte je do sádlem vymazaného pekáčku a přilijte malé množství vody.
Pečte zakryté při 150 °C asi 25 minut. Pekáček odkryjte, zvyšte teplotu na 200 °C a nechejte opéct pár minut dozlatova.
Dále na sádle nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, zaprašte moukou a při nízké teplotě umíchejte jíšku.
Přidejte zelí i s nálevem a podle potřeby podlijte trochou vody. Duste asi 15 minut.
Osolte, oslaďte a poduste ještě asi 5 minut doměkka.
Líbil se vám recept Pečené jelito se zelím? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.