1/0
Laskonky patří k tradičním zákuskům, které si rádi vychutnáváme v českých cukrárnách, připravit si je ale můžete i doma. Recept na laskonky je totiž jednodušší, než byste mysleli.
Všechny bílky vyšlehejte nad parou s cukrem. Ještě vlažnou směs promíchejte s mletými ořechy a prosátou moukou.
Šablonu na laskonky přiložte na pečicí papír a stěrkou nanášejte bílkovou hmotu. Zbytečnou bílkovou směs odeberte.
Laskonky pečte prvních 15 minut při 150 °C, poté teplotu snižte na 90 °C a dopékejte dalších asi 20 minut.
Upečené laskonky nechte úplně vychladnout, poté stáhněte papír a laskonky obraťte.
Krém si připravte ze žloutků, prosátého moučkového a vanilkového cukru.
Suroviny míchejte ve vodní lázni, dokud nezhoustnou.
Do krému můžete přidat lžičku nastrouhané pomerančové nebo citronové kůry.
Změklé máslo utřete do pěny. Do máslové pěny zašlehejte vychlazené žloutky a žloutkovým krémem naplňte cukrářský sáček se zobáčkem.
Na každou první laskonku stříkněte krém a druhou prázdnou laskonkou přikryjte.
Plněné laskonky dejte před podáváním ztuhnout do lednice.
Líbil se vám recept Laskonky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.