1/0
Kremrole z křehkého těsta plněné sněhovým krémem zaručeně potěší malé i velké. Trubičky jsou ideální na oslavy i jako zákusek ke kávě. Jejich příprava je navíc snadnější, než byste si mysleli.
Z mouky, másla a obou smetan vypracujte hladké těsto.
Zabalte do fólie a dejte přes noc do lednice.
Kovové trubičky potřete olejem (chutnější je použít přepuštěné máslo ghí) a plech si vyložte pečicím papírem.
Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozdělte na tři části, dvě části zatím nechte v lednici, aby těsto příliš nezměklo.
Těsto rozválejte na sílu asi 3 mm a rádlem nakrájejte na přibližně stejně široké a dlouhé pruhy. Velikost záleží na tom, jak velké kremrole chcete mít.
Proužek těsta naviňte na připravenou formičku a dejte na plech.
Všechny kremrole pomažte rozšlehaným vejcem a dejte péct do vyhřáté trouby. Pečte 12–15 minut dozlatova.
Nechte chvilku vychladnout, poté opatrně stáhněte kremrole z trubiček – opatrně, jsou křehké. Postup opakujte tak dlouho, dokud máte těsto.
Bílky začněte šlehat.
Na sporáku svařte cukr s vodou na teplotu 115–120 °C, ale nemíchejte, aby směs nezkrystalizovala. Za stálého šlehání pomalu nalévejte horký rozvar do sněhu a šlehejte až do jeho mírného prochladnutí.
Před plněním kremrolí dejte sníh ještě na chvilku do lednice, lépe se s ním pak bude pracovat.
Sníh přendejte do zdobicího sáčku s hladkou špičkou a plňte kremrole z obou stran, aby byl sníh po celé délce.
Naplněné kremrole dejte do lednice rozležet, ideálně na 1–2 dny, jíst se však dají i okamžitě.
Z daného množství surovin připravíte asi 40 kusů kremrolí.
Líbil se vám recept Kremrole z křehkého těsta? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.