1/0
Hrachová kaše s osmaženou cibulkou je vynikající luštěninový oběd nebo večeře plná bílkovin. Její příprava je velmi snadná, chuť výborná a cena použitých surovin neuvěřitelně nízká. Ideální levné a syté jídlo.
Přebraný hrách opláchněte několikrát vlažnou vodou, pak zalijte studenou vodou a nechte asi 3 hodiny namočený.
Když hrách nabobtná, uvařte ho v téže vodě na mírném ohni doměkka.
Po uvaření přeceďte a rozmixujte.
Osolte, opepřete, přidejte majoránku a utřený česnek.
Hrachovou kaši promíchejte. Pokud by se zdála moc hustá, můžete naředit vývarem z hrachu nebo vodou.
Cibuli nakrájejte na malé kousíčky a osmažte na sádle dozlatova. Poté jí ozdobte hrachovou kaši.
Líbil se vám recept Hrachová kaše? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.