1/0
Mini Pavlova s čerstvým ovocem je královnou všech dezertů a s jistotou si na ní pochutnají malí i velcí. Dezert Pavlova pochází pravděpodobně z Nového Zélandu, kde byl prý připraven na počest ruské baletky Anny Pavlovové, lehký bílý korpus má totiž připomínat baletní sukni. Příprava této dobroty je navíc jednodušší, než byste mysleli.
Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme dva plechy, které vyložíme pečicím papírem.
Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož postupně zašleháme cukr, poté přimícháme škrob a nakonec ocet.
Vznikne hustá hmota, kterou naplníme jednorázový cukrářský sáček s širší vroubkovanou špičkou.
Uprostřed každého korpusu uděláme obrácenou stranou lžíce menší prohlubeň, aby pak na dortíku krém dobře držel.
Ihned vložíme do trouby, snížíme teplotu na 120 °C a sušíme přibližně 40–45 minut.
Po uplynutí této doby troubu vypneme a jen lehce pootevřeme dvířka (vložíme do nich vařečku), takto necháme korpusy dojít, dokud v ní úplně nevychladnou.
Jakmile korpusy vychladnou, jdou snadno odlepit od pečicího papíru.
Smetanu vyšleháme dotuha, přidáme k ní mascarpone a lžičku moučkového cukru.
Společně ještě chvíli šleháme, dokud nevznikne hladký našlehaný krém (tato dávka krému postačí k naplnění 8 korpusů).
Hotovým krémem plníme připravené korpusy.
Nakonec ozdobíme čerstvým ovocem (dle chuti) a necháme odpočívat v lednici.
Líbil se vám recept Mini Pavlova s čerstvým ovocem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.