1/0
Houbový kuba je tradiční český vánoční pokrm z krup a hub. Jeho příprava je navíc velmi jednoduchá a chuť výborná. Pojďte si ho s námi připravit.
Houby namočte do teplé vody na cca 1 hodinu.
Kroupy spařte horkou vodou, propláchněte a s kouskem sádla je vařte doměkka. Přebytečnou vodu následně slijte.
Na sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidejte měkké kroupy, houby a dochuťte pepřem, solí, utřeným česnekem a majoránkou.
Pekáček vymažte sádlem a pak jej naplňte směsí.
Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 30–40 minut.
Před podáváním poklaďte plátky másla, díky nimž bude kuba více krémový.
Líbil se vám recept Houbový kuba? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.