1/0
Vinné cukroví patří mezi tradiční vánoční dobroty a na svátečním stole zmizí během chvilky. Skládá se pouze ze tří ingrediencí, jeho příprava je tedy velmi rychlá a jednoduchá. V troubě se cukroví krásně nafoukne a poté stačí jen obalit v cukru.
Z hladké mouky, másla a vína vypracujeme těsto.
Těsto necháme v chladničce na chvíli odpočinout.
Po vychladnutí jej vyválíme na pomoučeném vále.
Nyní vykrajujeme různé malé tvary.
Pečeme lehce dozlatova na 180 °C asi 10 minut.
Nakonec ještě horké vinné cukroví opatrně obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Vinné těsto můžeme posypat před pečením kmínem, solí nebo paprikou – vznikne tak výborná slaná varianta, tu samozřejmě v cukru již neobalujeme.
Líbil se vám recept Vinné cukroví? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.