1/0
Karlovarský knedlík je výbornou českou přílohou k mnoha omáčkám nebo k pečenému masu. Pojďte si ho s námi připravit, recept je jednoduchý, zvládne jej tedy opravdu každý.
Pečivo dáme na plech na pár hodin oschnout.
Pak ho v míse pokropíme pár lžícemi mléka a pěkně promneme, aby se mléko do pečiva pěkně vsáklo.
Přidáme petrželku a promícháme.
Na plotnu dáme vařit vodu na knedlíky.
Zbylé mléko a žloutky prošleháme a nalijeme do mísy k rohlíkům, přisypeme mouku, muškátový květ, osolíme a promícháme.
Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Na pracovní ploše rozprostřeme navlhčené plátno a položíme na něj polovinu těsta.
Zabalíme do asi 20 cm dlouhého válečku, okraje svážeme provázkem a totéž uděláme s druhou polovinou těsta.
Knedlíky ponoříme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je obrátíme a vaříme dalších 10 minut.
Knedlíky vyndáme z vody, vybalíme a hned nakrájíme nití na plátky.
Líbil se vám recept Karlovarský knedlík? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.