1/0
Dušená pohanka, pokud je správně připravená, je velmi chutná a hlavně zdravá. Najdete v ní spoustu vitamínů a minerálů, její zařazení do jídelníčku vám tedy přinese spoustu zdravotních benefitů. Zkuste si ji s námi připravit podle našeho jednoduchého receptu a uvidíte, že jí přijdete na chuť.
Pohanku přeberte, spařte horkou vodou, abyste ji zbavili hořkosti, a propláchněte ještě jednou studenou vodou. Dále ji připravujte jako rýži.
V kastrole na rozehřátém oleji zpěňte nakrájenou cibuli, až zrůžoví, přidejte pohanku, potom na ni nalijte dvojnásobný objem vody, osolte a zakrytou duste na mírném ohni asi 15–20 min. Nemíchejte.
Podávat můžete například k uzenému masu, dušeným houbám nebo k zeleninovým salátům.
Líbil se vám recept Dušená pohanka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.