1/0
Salát Panzanella s grilovaným candátem je naprostou klasikou jihoevropské kuchyně. Chléb v salátu pěkně nasákne všechny chutě a čerstvá zelenina vás v letních dnech příjemně osvěží. Příprava vám zabere jen pár minut, tak neváhejte a pusťte se do toho.
Filety z candáta opláchněte vodou, osušte utěrkou, osolte a opepřete.
Na rozpálené pánvi pečte filety na olivovém oleji po obou stranách cca 4–5 minut.
Starší pečivo nalámejte a namočte ve studené vodě. Kůrka musí zůstat tvrdší.
Vyždímejte vodu a pečivo natrhejte do mísy.
Přidejte natrhaný římský salát, nakrájenou papriku, rajčata, cherry rajčata a řapíkatý celer.
Cibulku nakrájejte na kolečka, promíchejte se salátem a ochuťte solí, natrhanými lístky bazalky a zalijte vinným octem.
Nakonec přidejte větší množství olivového oleje, aby se pečivo dobře nasáklo.
Salát promíchejte a můžete podávat.
Líbil se vám recept Salát Panzanella s grilovaným candátem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.