1/0
Pečený pstruh na zeleném hrášku vás jistě zaujme svou jednoduchou a rychlou přípravou a také tím, jak skvěle chutná. Pstruh krásně voní po bylinkách a křupavé hrachové lusky dodají tomuto pokrmu ten správný šmrnc.
Vykuchané pstruhy pečlivě opláchněte a osušte utěrkou.
Osolte (i zevnitř), opepřete a břicha pstruhů naplňte směsí bylinek (tymián, petrželka, kopr).
Na grilovací pánev dejte pečicí papír, aby se pstruzi na pánev nepřilepili, pokapejte olivovým olejem a vložte pstruhy.
Grilujte z každé strany minimálně 5 minut.
Poté pstruhy přeložte na plech, na každého položte hrudku másla a dopečte v troubě při 170 °C cca 5–10 minut.
Přebrané hrachové lusky vložte do vroucí vody a nechte vařit cca 2–3 minuty.
Poté je sceďte a lusky vložte zchladit do ledové vody.
Na pánvi rozpusťte máslo a zchladlé okapané lusky orestujte, lehce osolte a ihned podávejte s upečeným pstruhem.
Rybu před podáváním pokapejte citronem a podávejte na hezkém talíři ideálně s brambory, bramborovou kaší nebo listovým salátkem.
Hrachové lusky se chladí proto, aby zůstaly na skus křupavé a krásně zelené.
Líbil se vám recept Pečený pstruh na zeleném hrášku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.