1/0
Hovězí steak s grilovanou zeleninou je velmi jednoduchý na přípravu a zajisté si na něm velmi pochutnáte. Pro dokonalý výsledek je nejdůležitější správný výběr vyzrálého masa. Následná příprava je pak již velmi rychlá a jednoduchá, vhodná i pro začínající kuchaře.
Hovězí steakové maso nakrájejte na cca 250g steaky, opepřete, potřete olivovým olejem a nechte cca 20 minut odpočinout, aby dosáhlo pokojové teploty.
Lilek, cuketu, papriku, cibuli a žampiony očistěte a nakrájejte na větší kousky.
Na pánvi rozpalte olivový olej a zeleninu postupně grilujte i s natrhanými bylinkami.
Na přípravu steaku si rozpalte grilovací pánev, přidejte trochu olivového oleje a grilujte steaky asi tak 5–6 minut z každé strany.
Steaky poté vyjměte a dejte stranou na teplo na pár minut odpočinout a před servírováním nakrájejte přes vlákno na plátky.
Servírujte s grilovanou zeleninou.
Zeleninu i maso solte až před podáváním, aby nepouštěly při grilování vodu.
Líbil se vám recept Hovězí steak s grilovanou zeleninou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.