1/0
Cheesecake s jahodami je svěží, lehký a velmi chutný dezert. Použitý bazalkový cukr mu pak dodá naprosto vynikající a nezaměnitelnou chuť. Hotový jej budete mít během chvilky a zaručujeme, že budete spokojeni.
Sušenky rozdrťte v mixéru nebo ručně a smíchejte s rozpuštěným máslem.
Do dortové formy dejte pečicí papír a sušenky rovnoměrně napěchujte na dno i do boků formy.
Formu dejte do chladu, aby těsto zatuhlo.
Smíchejte Lučinu s tvarohem a polovičkou zakysané smetany, přidejte cukr a nastrouhanou kůru a šťávu z citronů.
Přidejte žloutky a společně vymíchejte do hladka.
Takto připravenou směs nalijte do vychlazeného korpusu a pečte v předehřáté troubě asi 30 minut na 180 °C.
Před dopečením ještě potřete zbývající zakysanou smetanou a zapečte.
Po vyndání z trouby dejte vychladit.
Během pečení si připravte bazalkový cukr.
Cukr a lístky bazalky nasypte do mixéru a promixujte.
Hotový cheesecake posypte bazalkovým cukrem a ozdobte jahodami.
Cukr nasypte na cheesecake až těsně před podáváním, aby nezvlhl.
Líbil se vám recept Cheesecake s jahodami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.